Vario Info: Kontrolní hlášení a mzdová legislativa v aktuálním vydání Varia

 

Seznamte se se změnami ve Variu. Třeba na individuálních školeních

Vážení uživatelé,

podání prvního kontrolního hlášení se blíží. V právě dostupné aktualizaci Varia ho vytvoříte a podáte, ale doporučujeme vám s tím ještě počkat, dokud neotestujeme podání v reálném provozu. Podle aktuálně platné legislativy zpracujete díky nejnovějšímu vydání i mzdy za leden. Navíc jsme pro vás připravili několik školení, které vás nejen legislativními změnami provedou.

 

Kontrolní hlášení DPH

25. únor. To je datum, do kdy musíte odeslat na finanční úřad kontrolní hlášení. Připravili jsme pro vás seznam změn ve Variu, které to umožní. Podívejte se na ně.

Přečíst celý článek >>

Kontrolní hlášení budeme ještě testovat v reálném provozu. Nejpozději do 10. února vám prostřednictvím oznámení Varia potvrdíme, že podání je plně funkční a můžete ho odeslat.

 

Změny v modulu Mzdy

Do modulu Mzdy jsme zapracovali veškeré legislativní změny a nastavení, které ovlivňují výpočet mezd od ledna 2016. Nové vydání přináší také řadu nových vzorů tiskových formulářů, které byly státními orgány uvolněny v prvních týdnech nového roku. Výpočet všech mezd pro rok 2016 je nutné provést na tomto vydání nebo vyšším.

Přečtěte si vše o změnách:

Nahoru

Novinky na blogu

Walteco využívá Vario k EDI komunikaci i vedení skladů

Přehled v obchodních a účetních aktivitách má díky software Altus Vario nově vzniklá česká firma Walteco. Ta dodává obchodním řetězcům i koncovým klientům regálové systémy.

Přečíst celý článek >>

 

[Altus Portal] Zefektivněte si práci. Napojte podnikové ERP na Altus Portal

Vytvořit v ERP systému doklad, poté jej exportovat, nebo vytisknout, rozeslat kolegům, zapracovat připomínky a pokračovat v práci v podnikovém systému. Vypadá takto koloběh dokumentů ve vaší firmě? Je čas přejít na efektivnější řešení, které nabízí Altus Portal.

Přečíst celý článek >>

Nahoru

Aktuální školení

Vario v účetní praxi

Na školení se dozvíte, jak pracovat s případy v běžné firmě. Od zadávání faktur po tvorbu výkazů pro finanční úřad. Účastníci tohoto školení musí být uživatelé modulu účetnictví ve Variu a musí mít jeho základní znalost.

Termín: 9. února, 9:00–16:30

Cena: 2 700 Kč bez DPH za účastníka

Chci se přihlásit na školení >>

Nemáte cestu do Prahy a potřebujete pomoct s modulem Mzdy? Využijte naše individuální školení přes Skype!

 

Mzdy - Nemoci v příkladech

Na třicetiminutovém on-line školení vás naučíme, jak zadávat do Varia například nemoc nebo rodičovskou dovolenou zaměstnanců.

Cena: 550 Kč bez DPH

Chci se přihlásit na školení >>

 

Mzdy - Exekuce v příkladech

Naučte se ve Variu pracovat s exekucemi. Vše si vysvětlíme na praktických příkladech, jako jsou navýšení či změna exekuce nebo více exekucí ve stejný den.

Cena: 550 Kč bez DPH

Chci se přihlásit na školení >>

 

Konzultační hodina k modulu Mzdy

Zeptejte se naší mzdové specialistky na vše, co vás zajímá. Na individuálním hodinovém školení proberete vše ohledně modulu Mzdy a agend Personální management či Datové schránky.

Cena: 1 100 Kč bez DPH

Chci se přihlásit na školení >>

 

Pokud máte jakékoliv dotazy, kontaktujte, prosím, technickou podporu prostřednictvím aplikace Helpdesk nebo na telefonním čísle 236 190 100.

 

Tým Altus software

Nahoru

 

Altus software s.r.o.
Rubeška 215/1
190 00 Praha 9

Tel.: 236 190 190
E-mail: info@altus.cz
Web: www.vario.cz