Vario Info: Kontrolní hlášení bez chyb a vylepšení Adresáře

 

Srpnové novinky: Vario ověří správný formát kontrolního hlášení

Vážení uživatelé,

blíží se další termín odevzdání kontrolního hlášení a tentokrát vám Vario nově zkontroluje i jeho správný formát. Další užitečnou novinku jsme připravili v Adresáři. Pokud v Adresáři využíváte propojení spolupracujících či majetkově provázaných firem pomocí pole Skupina, oceníte možnost přehledně zobrazit související firmy na kartě Ostatní.

A máme pro vás i několik článků. Řekneme vám, k čemu všemu můžete využít Deník událostí ve Variu a povíme, jaké novinky chystá Andrej Babiš. A na rozdíl od kontrolního hlášení a EET je to něco, co by mělo podnikatelům práci usnadnit.

Nahoru

Srpnová aktualizace Varia

Novinkou, kterou ocení většina uživatelů, je ověření správného formátu exportu kontrolního hlášení DPH. Máte tak vždy jistotu, že data odesíláte na finanční úřad ve správném formátu.

Jedním z dalších vylepšení je možnost zobrazení souvisejících kontaktů z pole Skupina v Adresáři. Na kartě Ostatní pro tyto účely přibyla volba Zobrazit Skupinu. A novinky na vás čekají i v modulu Mzdy.

Všechna vylepšení najdete zde >>

Nahoru

Novinky na blogu

Babiš chystá daňovou revoluci pod hlavičkou projektu MOJE daně

S kontrolním hlášením a elektronickou evidencí tržeb ministr financí Andrej Babiš podnikatelům dost práce přidal. Nyní ale chystá novinky, které mají podnikání zjednodušit. Daně si vyřídíte on-line z domu přes moderní Daňový kiosek a spolu se sociálním a zdravotním pojištěním je pošlete na jeden společný účet.

Přečíst celý článek >>

Lék na děravou hlavu? Veďte si Deník událostí ve Variu

Jak asi víte z vlastní zkušenosti, lidská paměť je děravá a šikovné “berličky” jsou k nezaplacení. Pokud třeba vedete delší vyjednávání s potenciálním klientem, je klíčové přesně vědět, jestli jste mu na osobní schůzce nabídli slevu 10 nebo 20 %. V Altusu to dobře víme, a proto má Vario funkci Deník událostí.

Přečíst celý článek >>

V Novatic COATINGS vyměnili “kanón na vrabce” za Vario

Důmyslné propojení agend, které výrazně šetří čas. To je jedna z věcí, kterou na Variu oceňují lidé z Novatic COATINGS. Tato firma s 15 zaměstnanci vyrábí v Teplicích antikorozní a průmyslové laky.

Přečíst případovou studii >>

[Altus Portal] Firmy šetrné k přírodě přechází na bezpapírové kanceláře

Sedm stromů. Tolik je potřeba pokácet, aby se pokryla roční spotřeba průměrného Evropana. Ale nejen ekologické důvody vedou firmy k přechodu na bezpapírové kanceláře. Například Bank of America ušetřila elektronizací milion dolarů.

Přečíst celý článek >>

Nahoru

Aktuální školení

Skladová evidence

Příjem na sklad, výdej z něj, práce s katalogem, inventura. To jsou základní hesla pro toto školení. Kromě toho se dozvíte i o propojení skladu s ostatními moduly. Školení ocení nejen uživatelé modulu Sklad, ale i ostatní, kteří si chtějí rozšířit vědomosti o Variu.

Termín: 17. srpna, 9.00 - 13.00

Cena: 1700 Kč bez DPH

Chci se přihlásit na školení >>

 

Vario v účetní praxi aneb účetní příklad od A do Z

Zlepšete si své znalosti na netradičním školení. Dostanete reálné příklady zahrnující nejčastější případy i některé složitější situace v běžné firmě. Sami je zkusíte vyřešit a na závěr s lektorkou proberete správná řešení.

Termín: 23. srpna, 9.00 - 16.30

Cena: 2700 Kč bez DPH

Chci se přihlásit na školení >>

 

Účtujeme v Altus Vario

Pomůžeme vám s účtováním ve Variu. Školení je vhodné pro začínající uživatele, se kterými projdeme nastavení a vedení účetnictví, zaúčtování dokladů, kontrolní mechanismy a celou problematiku kolem DPH.

Termín: 25. srpna, 9.00 - 13.30

Cena: 1800 Kč bez DPH

Chci se přihlásit na školení >>

 

Pokud máte jakékoliv dotazy, kontaktujte, prosím, technickou podporu prostřednictvím aplikace Helpdesk nebo na telefonním čísle 236 190 100.

Tým Altus software

Nahoru

 

Altus software s.r.o.
Rubeška 215/1
190 00 Praha 9

Tel.: 236 190 190
E-mail: info@altus.cz
Web: www.vario.cz