Souhrn změn ve vydání 20130213

vydání: 20130213 - verze: 14

Průvodce plněním zakázek a seskupení dle kontaktu

V Průvodci plněním zakázek se změnil způsob volby seskupování vystavených dokladů dle kontaktu. V předchozích vydáních bylo možné seskupení na jeden doklad nastavit pouze pro faktury. V tomto vydání byla volba seskupení u faktur nahrazena novou volbou [x] Seskupit doklady podle kontaktu. Nová volba je přesunuta do posledního kroku průvodce a platí pro faktury i výdejky.

Nově je také možné zvolit, do jakého roku se vystaví nové doklady.

Stát v adrese anglicky

Při sestavení adresy pomocí okna detailu adresy, se do adresy vkládal název státu česky. Od tohoto vydání se do adresy bude vkládat název státu anglicky. V samostatném údaji Stát se nadále používá český název státu.

Anglický název se nepoužije v případě států Česká republika a Slovensko.

Údaje kontaktu z rejstříků MFČR

V Průvodci načtením údajů kontaktu z obchodního a živnostenského rejstříku je možné zvolit načtení adresy kontaktu do údaje Korespondenční adresa nebo Adresa sídla. V novém vydání je možné načíst adresu do obou údajů zároveň.

Tip: Adresář Varia je navržen tak, že adresa sídla se vyplňuje pouze v případě, že se liší od adresy korespondenční. Doporučujeme vám proto načítat adresu uvedenou v rejstříku do adresy sídla jen v případě, že firma má jinou korespondenční adresu.

Záznamní povinnost - oprava tisku

Nové tiskové formuláře Záznamní povinnost se nevytisknou, pokud se tiskne příkazem menu Soubor/Tisk (nebo Soubor/Náhled). Při tisku přímo z Panelu nástrojů se tiskový formulář vytiskne.

Chyba je opravena v tomto vydání.

Záznamní povinnost můžete vytisknout i v předchozím vydání Varia, stačí vybrat tiskový formulář z rychlé nabídky tisku na Panelu nástrojů.

Tisk z panelu nástrojů

Tisk z Panelu nástrojů.

Tisk odsouhlasení pohledávek k datu

Tiskové formuláře Odsouhlasení pohledávek a Odsouhlasení závazků byly upraveny tak, aby se pro výběr dokladů k zadanému datu použily data dokladu v následujícím pořadí:

  • Datum účetního případu - pokud je vyplněno a pokud není, tak
  • Datum zdanitelného plnění - pokud je vyplněno a pokud není, tak
  • Datum dokladu.

V předchozích vydáních se doklady vybíraly pouze podle hodnoty Datum dokladu.

Evidence smluv

V modulu Evidence smluv byly upraveny seznamy osob. Po výběru osoby se doplňují kontaktní údaje telefon a e-mail obdobně jako v dokladu.

V nastavení fakturace lze nově použít zástupné značky (tagy) též v poli Doprava.

Aktualizace nápovědy Altus Vario 12

V dokumentaci Varia a v souboru nápovědy volaném klávesou F1 z aplikace Vario, v období od 6. 2. do 12. 2., byly realizovány následující změny:

Doplněné dokumenty

Dočasně nedostupné dokumenty

  • Podle ekonomické dávky (typ výrobní strategie)
  • Wagner-Whitin (typ výrobní strategie)
  • Údržba

Omlouváme se za nedostupnost této části nápovědy.