Souhrn změn ve vydání 20100121 - pozor - převod dat

vydání: 20100121 - verze: 12

Čárové kódy

Doplněk Čárové kódy vyhledává produkt podle čárového kódu produktu a také v dalších čárových kódech. Tím je zároveň umožněno vyhledání konkrétní varianty produktu (vyhledání balení nebo jednotek zatím není v doplňku implementováno).
Dialogové okno Katalog a sklad vyhledává podle zadaného kódu. Pokud se jedná o EAN 8 nebo EAN 13, vyhledává se produkt přednostně podle čárového kódu. Pokud je zadán čárový kód podle jiného standardu, vyhledávací algoritmus hledá "textově". V tomto vydání je vyhledávání rozšířeno tak, že pokud nejsou "textově" nalezeny žádné produkty, následuje pokus o vyhledání kódu v polích čárových kódů. Podmínkou je: zadaný kód musí být delší než 5 znaků a není vypnuto hledání podle čárových kódů EAN v možnostech okna Katalog a sklad. Tím je zajištěno vyhledání čárových kódů i jiných standardů.

Prodejna

V prodejně bylo upraveno vyskladnění tak, aby chyby během vyskladňování nepřerušily vystavení dokladu. Pokud dojde během vyskladňování k chybě (např. nejsou vyplněna sériová čísla), otevře se doklad, na kterém chyba vznikla a uživatel tak může doplnit požadované údaje.
Doplněno hledání přímým zápisem ("žlutá bublina") nad tabulkami přehledů.

Objednávky

Nový tiskový formulář Objednávka Německy.

Personalistika

Oprava chyby "jen pro čtení" v detailu Pracovní poměr, pokud má uživatel oprávnění jen pro čtení.

Aktualizace dat pro SQL server

V několika případech při instalaci minulé aktualizace (20100115) neproběhly všechny potřebné aktualizace databází na MS SQL serveru. Problém se projevuje například tím, že se nevytvořila tabulka Definice_priznani_DPH, a že nefungují zobrazení dokladů po položkách. V tomto vydání je souhrnná kontrola a oprava všech případných problémů.
Omlouváme se za případné problémy.
Při aktualizaci tohoto vydání se z výše uvedeného důvodu budou aktualizovat databáze. Při aktualizaci se budou muset všichni uživatelé odhlásit z Varia. Prosím počítejte s tím při instalaci aktualizace a zejména při prvním spuštění po aktualizaci, které instalaci dokončuje. Děkujeme.