Souhrn změn ve vydání 20101213

vydání: 20101213 - verze: 12

Aktivace software

Při prvním spuštění Varia se zobrazí dialogové okno vyzývající k aktivaci software. Aktivace vyžaduje zadání IČ, jména kontaktu a kontaktního telefonu.
Během úspěšné aktivace se vytvoří licenční soubor, který obsahuje 30 denní licence základních modulů. Zákazníkům, kteří již mají zaregistrované Vario, se stáhne jejich plná licence.
 

Registrace

Většina modulů Varia vyžaduje od tohoto vydání registraci. Při prvním použití modulu se nabídne automatická aktivace modulu. Úspěšnou aktivací je přidělena demolicence, která má zpravidla omezenou platnost na dobu 30 dní. Po vypršení demolicence je potřeba zakoupit příslušný počet licencí plné verze modulu. Zakoupené licence jsou zaregistrovány. Registraci zajišťují pracovníci obchodního oddělení Altus software. Licence demo i plných verzí si Vario automaticky stahuje z centrální databáze licencí přes internet. Správa licencí je díky tomu pohodlná.
 

Správce licencí

V této aktualizaci je nový doplněk Správce licencí, který slouží k zobrazení aktuálního stavu licencí a případně k aktualizaci licencí. Pomocí doplňku lze též zobrazit aktuální využití licencí jednotlivými uživateli.
 

Banka

Příkazy k inkasu

U záznamů typu Příkaz k inkasu je nyní dostupné pole Úhrada (karta Obecné). Stejně jako u příkazu k úhradě je možné pomocí něj sledovat stav odeslání příkazu do banky.
 

Upozornění: Sériové číslo a cesta ke složce dat

Sériové číslo, které identifikuje vlastníka licence, je závislé na umístění složky dat. Pokud se při přihlášení dalšího uživatele zobrazí okno Změna sériového čísla, ujistěte se, že všichni uživatelé mají v nastavení profilu jednotnou cestu ke složce dat. Pokud ne, nastavte prosím na všech stanicích jednotně cestu k datové složce a to nejlépe ve formátu UNC: \\NazevPocitace\SlozkaDat.

Příklad

Počítač Složka dat - špatně Složka dat - správně
ALFA C:\Company\VarioData \\ALFA\VarioData
BRAVO \\ALFA\VarioData \\ALFA\VarioData
CHARLIE X:\Company\VarioData \\ALFA\VarioData