Souhrn změn ve vydání 20101229

vydání: 20101229 - verze: 12

Změna základní sazby DPH na Slovensku

Od 1. ledna 2011 se na Slovensku mění základní sazba DPH z 19 % na 20 %.

Pro uživatele v ČR: při aktualizaci na toto vydání se zaktualizuje číselník DPH. Tato změna je důležitá pouze pro plátce DPH registrované na Slovensku.

Pro uživatelé na Slovensku: prosím čtěte podrobný popis změn a postupů v článku Změna sazby DPH na Slovensku od 1. 1. 2011.

 

Mzdy

Nastavení roku 2011 pro Mzdy

V tomto vydání je aktualizace modulu Mzdy, která je nezbytná pro výpočet mezd v roce 2011. Podrobný popis je uveden v článku Mzdy - nastavení roku 2011.

 

Účetnictví

Nový tiskový formulář Hlavní kniha (pohyby na účtu)

Nový tiskový formulář Hlavní kniha (pohyby na účtu) slouží k tisku pohybů na účtu do data do data.

Nový tiskový formulář Manažerská předvaha

Nový tiskový formulář Manažerská předvaha je zjednodušenou verzí tiskového formuláře Předvaha. Je určený pro "účetní laiky".

 

Registrace

V doplňku Správce licencí přibyly volby pro objednání plné verze, objednání licencí pro další uživatele a objednání vyšší kategorie.

V tomto vydání bylo upraveno uvolňování použitých licencí. Při zavření tabulky agendy se uvolní licence modulu. V minulém vydání se licence uvolnily až při zavření Varia.

 

Ostatní

Změna sazby DPH Velká Británie (GB) - základní sazba DPH se mění z 17,5 % na 20 % od 4. 1. 2011. Číselník sazeb DPH se zaktualizuje instalací tohoto vydání. Aktualizace je důležitá pro plátce registrované v GB.