Souhrn změn ve vydání 20110113

vydání: 20110113 - verze: 12

Mzdy

Aktualizace tiskových formulářů

Průběžně aktualizujeme tiskové formuláře pro rok 2011. V tomto vydání jsou aktualizovány formuláře:

  • Přehled o výši pojistného,
  • Sociální pojištění,
  • Zápočtový list,
  • Zápočtový list - potvrzení výdělku.

Popis změn uvedeme v samostatném článku.

 

Prodejna

Popis bez rozbalovacího seznamu

V položkách Prodejny je nový sloupec Popis (bez seznamu). Pokud používáte pro načítání produktů čtečku čárových kódů a nepotřebujete vybírat produkty z rozbalovacího seznamu, můžete pomocí příkazu Zobrazit skryté sloupce z místní nabídky nad položkami prodejny, zobrazit sloupec Popis (bez seznamu) a skrýt původní sloupec Popis. Položky budou vypadat stejně, ale popis nebude obsahovat rozbalovací seznam.

V některých případech jsme zaznamenali problémy s rychlostí při načítání produktů pomocí čtečky čárových kódů nad sloupcem s rozbalovacím seznamem. Tyto problémy lze nyní vyřešit změnou sloupce popis podle návodu uvedeného v předchozím odstavci.
 

Zakázky

Fakturace výdejky a údaje ze zakázky

Pokud se vystavuje faktura k výdejce, ke které existuje zakázka, převezmou se ze zakázky do faktury údaje Ceník, Kategorie cen a Úrok. Analogicky se přebírají údaje Ceník a Kategorie cen z objednávky do přijaté faktury při fakturaci objednávky.

 

Ostatní

Přejmenování ceníku - při přejmenování ceníku se aktualizuje název daného ceníku u kontaktů v Adresáři.

Sklad - byly zakázány skladové operace nad externími sklady (sklady vzniklé importem dat).

Úhrady bez licence modulu Účetnictví - interní doklady úhrad, při vzájemném vyrovnání závazek-pohledávka, se nyní vystavují bez ohledu na existenci licence modulu Účetnictví. Díky tomu mohou provádět "interní úhrady" i uživatelé, kteří nemají licenci modulu Účetnictví.

Seznam produktů - bylo doplněno řazení podle varianty.