Souhrn změn ve vydání 20111222

vydání: 20111222 - verze: 12

Toto vydání je připraveno na legislativu roku 2012. Obsahuje aktualizovaný číselník sazeb DPH a nová zdanitelná plnění pro přenesenou DPH ve stavebnictví. Nastavení sazeb pro modul Mzdy zatím neobsahuje, protože není známo, zda příslušné zákony vyjdou včas ve sbírce zákonů.

Důležité upozornění

Aktualizace na toto vydání vyžaduje Maintenance na rok 2012. Pokud dosud nemáte aktivní program Maintenance 2011 neaktualizujte na toto vydání.

Kontrola stavu Maintenance

Pomocí příkazu menu Nástroje / Doplňky / Správce licencí spusťte doplněk Správce licencí. Na kartě jsou zobrazeny souhrnné informace o licenci. Na posledním řádku je uvedeno

Maintenance:     Ano, platnost do 31.12.2012

Pokud zde máte uvedenou platnost do 31.11.2011, klepněte na tlačítko Aktualizovat licenci. Prostřednictvím internetu se stáhne aktuální licence. Znovu zkontrolujte platnost Maintenace. Je-li platnost posunuta do roku 2012, jste oprávněni aktualizovat Vario na nové vydání. V opačném případě zkontrolujte, zda jste uhradili fakturu za Maintenance a pokud ano, kontaktujte naše obchodní oddělení.

Nový aktualizační program

Před aktualizací Varia vám doporučujeme stáhnout nový aktualizační program. Ve staženém ZIP souboru se nachází program AktualizceOnLine.exe. Zkopírujte jej do složky C:\Program Files\Common Files\Altus\Vario\12 (potvrďte přepsání stávajícího souboru). Potom spusťte Vario a stáhněte aktualizaci pomocí funkce menu Nápověda / Vyhledat aktualizace.

Nový aktualizační program kontroluje přítomnost maintenance v aktualizovaném datovém profilu a opravuje chybu "Složku 'zdroj' se nepodařilo zkopírovat do složky 'cíl'.", která se může v některých případech zobrazit při stahování aktualizace.

Elektronická podání EPO

Doplněk Elektronická podání od tohoto vydání neobsahuje možnost odeslání elektronických podání prostřednictvím Portálu veřejné správy (PVS).

Podání Přiznání k DPH a Souhrnného hlášení je nyní řešeno prostřednictvím portálu EPO (elektronická podání pro daňovou správu).

Podání na ČSSZ je nyní řešeno prostřednictvím portálu VREP.

Při prvním použití doplňku po aktualizaci doporučujeme zkontrolovat nastavení v možnostech daného podání. Je možné, že budete muset vybrat podpisový certifikát.

Poznámka: zpracování písemnosti prostřednictvím EPO se nyní pohybuje okolo 2-3 (!) dní na rozdíl od portálu PVS, kde byl stav potvrzen za několik minut.