Mzdy – Souhrn změn ve vydání 20201215

vydání: 20201215 - verze: 14

Vážení uživatelé modulu Mzdy,

přichystali jsme pro vás prosincové vydání Varia. Podívejte se, co je nového, abyste se na sklonku roku dozvěděli vše podstatné.

Kromě úprav popsaných v tomto dokumentu máte k dispozici články Mzdy – Nastavení roku 2021 a Mzdy – Změny ve mzdách v roce 2021, které obsahují popisy nových nastavení a změn souvisejících s přechodem na rok 2021. Pravidelný přehled novinek a úprav v systému Vario publikujeme v článku Vario – Souhrn změn ve vydání 20201215.

Aktualizaci s legislativou pro rok 2021 doporučujeme instalovat ještě letos. Zároveň vám připomínáme, že tuto a další aktualizace získají jen uživatelé se zaplacenou službou technické podpory a aktualizace softwaru Vario – Maintenance 2021.

Příjemnou práci s novým vydáním a klidný závěr roku vám přeje společnost Solitea, a. s.

Příjemnou práci s novým vydáním a klidný závěr roku vám přeje společnost Solitea, a. s.

Změna datové struktury

Toto vydání Varia obsahuje změny v datové struktuře. Při aktualizaci se změní struktura databáze, a proto je nutné, aby se všichni uživatelé odhlásili ze softwaru Vario. Prosíme, počítejte s tím při instalaci aktualizace a zejména při prvním spuštění po aktualizaci, které instalaci dokončuje. Naplánujte si aktualizaci na vhodný termín a nezapomeňte na časovou rezervu, která vám dovolí řešit případné problémy.

Novinky a změny

Nastavení roku 2021

Bylo provedeno nastavení známých hodnot pro výpočet mezd v roce 2021. Vše potřebné se dozvíte v článku Mzdy – Nastavení roku 2021.

Omezení možnosti vytvoření a výpočtu mzdy v roce 2021

Vzhledem k průběhu jednání o daňovém balíčku a z něj vyplývajících změn v sazbách daní a daňových slevách bylo provedeno omezení možností vytvoření a výpočtu mezd v roce 2021. Vytvoření a proplacení záloh v lednu 2021 je umožněno.

Změny v souvislosti s novou úpravou dovolené

  • Změny v roční uzávěrce dovolené ve funkci Dovolená
  • Změny v dialogu „Nárok na dovolenou pracovního vztahu” v detailu pracovního poměru
  • Úprava tiskových formulářů pro rok 2021
    • Mzdové listy a Mzdové listy -  za období od – do
    • Rekapitulace dovolené a Rekapitulace dovolené – souhrn
    • Výplatní lístek
  • Mzdy – Změny ve mzdách v roce 2021

Úprava tiskového formuláře ZPS - Ohlášení plnění povinného podílu OZP

Do tiskového výstupu byla doplněna nová hodnota průměrné mzdy nutná pro výpočet plnění povinného podílu OZP pro rok 2020. To umožní získání předběžného přehledu o povinném plnění. Nový tiskový vzor zatím není k dispozici.

 

Související dokumenty

Mzdy v době platnosti mimořádných opatření přijatých v souvislosti s COVID-19

Příjemnou práci s novým vydáním a klidný závěr roku vám přeje společnost Solitea, a. s.