Souhrn změn ve vydání 20230828

vydání: 20230828 - verze: 14

Vážení uživatelé,

vítáme vás u informací týkajících se srpnové aktualizace Varia.

Níže publikujeme pravidelný přehled o novinkáchzměnách. Na konci článku uvádíme seznam nových i aktualizovaných dokumentů nápovědy. Nepřehlédněte důležité informace o modulu Mzdy v Souhrnu změn ve vydání 20230828. Zároveň bychom vám chtěli doporučit, abyste si stáhli a nainstalovali novou aktualizaci co nejdříve.

Děkujeme vám za dlouhodobé užívání programu Vario a těšíme se na vaši spokojenost.

S pozdravem tým Vario

Obsah

Novinky a změny

Novinky a změny

Personální management

Kontrola kvalifikací Vario novinky

Úkolem modulu Personální management je spravovat pracovní pozice a jejich kvalifikace. Každá pozice vyžaduje splnění určitých předpokladů. Některé kvalifikace jsou povinné při nástupu na pozici. Tyto kvalifikace se pravidelně obnovují a modul se stará o jejich sledování.

Kvalifikace s omezenou platností lze obnovit absolvováním příslušného školení, které je evidováno v agendě Osvědčení a školení. Plánování školení je usnadněno díky dialogu, který monitoruje blížící se exspiraci kvalifikací pracovníků a navrhuje ty, které je třeba obnovit.

V některých situacích není nutné opakovat proces obnovování určitých časově omezených kvalifikací. K tomu slouží označení jednotlivých kvalifikací u pracovního zařazení konkrétního pracovníka na kartě nazvané Kvalifikace stavem Neprodlužovat. Označení zajistí, že se právě tato konkrétní kvalifikace znovu nenabídne k obnově.

Ve funkci Kontrola kvalifikací v agendě Osvědčení a školení lze nyní hromadně nastavit stav kvalifikací na Neprodlužovat.

Nastavení je hračka! Prvním krokem je označit všechny ty kvalifikace, co už si nežádají další prodloužení. A teď pozor – stačí jediné kliknutí na tlačítko Neprodlužovat a všem těmto kvalifikacím hromadně změníte status. To je magie! Od teď už kvalifikace s označením Neprodlužovat nebudou obtěžovat tím, že by se vám snažily vnutit na prodloužení.

Ve funkci Kontrola kvalifikací v agendě Osvědčení a školení lze nyní hromadně nastavit stav kvalifikací na neprodlužovat

Obrázek: Ve funkci Kontrola kvalifikací v agendě Osvědčení a školení lze nyní hromadně nastavit stav kvalifikací na „neprodlužovat”

Vydané doklady

Vystavit daňové doklady o přijetí platby k zálohám

V případě, že váš obchodní partner provede platbu zálohy, máte možnost generovat daňový doklad o přijetí platby (DDoPP). Funkce Vystavit daňové doklady o přijetí platby vám umožní snadno vybrat faktury, které byly uhrazeny. Po výběru dokladů jsou vytvořeny daňové doklady, které obsahují podrobnosti o platbě, včetně informací o DPH. Na kartě Součet najdete souhrn platby spolu s přiřazenou zálohovou fakturou.

V minulosti se mohlo stát, že tato funkce nabízela uhrazené zálohové faktury, ke kterým již byl daňový doklad o přijetí platby vytvořen. Tento problém se obvykle objevil tehdy, když byl uhrazen jiný doklad a jeho variabilní symbol byl náhodně stejný jako číslo daňového dokladu o přijetí platby.

Chceme vás informovat, že jsme tento problém řešili a provedli jsme úpravu, která zajistí, že vám systém již nebude nabízet vytvoření nového daňového dokladu o přijetí platby ke stejné faktuře. Tato oprava byla provedena i v agendě Přijaté doklady, která má podobnou funkci. Vzhledem k důležitosti této úpravy vám doporučujeme provést aktualizaci na nejnovější vydání Varia.

V novém vydání je připravena plně funkční verze dialogu Výběr záznamů pro Vystavení daňových dokladů o přijetí platby k zálohám (DDoPP)

Obrázek: V novém vydání je připravena plně funkční verze dialogu „Výběr záznamů” pro „Vystavení daňových dokladů o přijetí platby k zálohám” (DDoPP)

Aktualizace nápovědy Vario Vario

Změny v dokumentech Napoveda nápovědy v období od 24. 07. 2023 do 28. 08. 2023:

NOVÉ DOKUMENTY NÁPOVĚDY AKTUALIZOVANÉ DOKUMENTY NÁPOVĚDY

Zákaznická podpora Vario