Mzdy – Souhrn změn ve vydání 20230529

vydání: 20230529 - verze: 14

Vážení uživatelé modulu Mzdy,

přečtěte si, co je v květnové aktualizaci Varia nového.

Pravidelný přehled novinek a úprav v systému Vario publikujeme v článku Souhrn změn ve vydání 20230529, na jehož konci uvádíme seznam aktualizovaných dokumentů nápovědy. Zároveň bychom vám chtěli doporučit, abyste si stáhli a nainstalovali novou aktualizaci co nejdříve.

Děkujeme vám za dlouhodobé užívání programu Vario a těšíme se na vaši spokojenost.

S pozdravem,

Tým Vario

Obsah

Novinky a změny

Novinky a změny

E-mailové notifikace pro Zaměstnanecký portál B2E aplikace Vario Online

Aktuální vydání Varia přináší nové možnosti informovat zaměstnance o tom, že mu byl vygenerován nový dokument k náhledu nebo podpisu do Zaměstnaneckého portálu B2E aplikace Vario Online. S využitím nově připravených šablon a akcí je možné odesílat notifikační e-mail obratem nebo vytvořením záznamů do agendy eKomunikace aplikace Vario Online k plánovaně odloženému odeslání. Vytvoření a odeslání notifikačních e-mailů je realizováno jako další krok funkce Generování výkazů pro B2E nebo je aktivováno personalistkou resp. mzdovou účetní přímo z detailu záznamu dokumentu.

O možnostech odeslání e-mailových notifikací, nastavení doplňku Generování výkazů pro B2E, o připravených šablonách a akcích se více dočtete v dokumentaci Odeslání e-mailové notifikace funkcí Generování výkazů pro B2E.

Další změny v generování výkazů pro B2E

Při generování dokumentu ELDP funkcí Generování výkazů ELDP je obnoveno přepisování dříve vytvořeného dokumentu a souboru PDF vytvořeného pro daný rok. Pokud je výkaz vygenerován pouze za část roku, je nově informace o zvoleném období oddo vložena také do předmětu dokumentu a názvu souboru PDF. Dříve vygenerované záznamy jsou považovány za pracovní.

Při generování dokumentů Potvrzení o zdanitelných příjmech a Potvrzení o zdanitelných příjmech – srážková daň se (v případě výstupů nahrazující dříve vydaná potvrzení) do předmětu dokumentu a názvu PDF vkládá odkaz na datum vydání potvrzení, které je nahrazováno, zadané v úvodním dialogu tisku.

Nastavení základního nároku dovolené v částech týdne

Základní nárok dovolené bylo dosud možné individuálně pro jednotlivé pracovní poměry nastavit v dialogu Nárok na dovolenou pracovního vztahu nejen v celých týdnech, ale také v částech týdne. Nyní je možné takto nastavit také výchozí základní nárok dovolené globálně v dialogu Nastavení tak, aby tento nárok byl přirazen jako výchozí pro každý nově nastavovaný nárok na dovolenou. Tato hodnota zadaná v období 1 nového roku může být také použita jako výchozí nárok pro roční uzávěrku podle nastavení na kartě Roční uzávěrka.

Individuální nastavení textu pro příjemce v platebním příkazu pro dobírky

Text zadaný v detailu platby dobírky jednotlivých zaměstnanců má nově přednost před textem nastaveným v poli Text zprávy pro příjemce v druhém kroku průvodce platebním příkazem.

Upravené tiskové formuláře

 

Související dokumenty