Hromadné uzavírání výroby

Obsah

Vlastnosti doplňku

Doplněk Hromadné uzavírání výroby je dodávaný společně s Variem a slouží pro přehlednější a pohodlnější uzavírání výroby, tzn. položek výrobních zakázek. S pomocí tohoto doplňku nemusíte otevírat detaily výrobních zakázek a spouštět funkci „Uzavřít výrobu”.

  • Při prvním spuštění doplňku se otevře okno pro aktivaci demoverze s informacemi o registraci. Doplněk je licencovaný (na uživatele/profil).

Spuštění doplňku

Instalovaný (aktivovaný) doplněk spustíte z prostředí agendy Výroba:

  • z panelu nabídek Agenda / Doplňky / Hromadné uzavírání výroby (klasický vzhled) a nebo
  • z položky skupiny Agenda / Nástroje agendy / Hromadné uzavírání výroby na kartě DOMŮ (moderní vzhled).

Práce s doplňkem

Spuštěný doplněk zobrazí seznam položek výrobních zakázek, které nemají stav OK, STORNOVÁNO nebo koncept (obr. 1).

  • V okně Hromadné uzavření položek výrobních zakázek (obr. 1) vyberete zatržítky položky výrobních zakázek, které chcete uzavřít.
  • Všechny položky najednou označíte tlačítkem Vybrat vše.
  • Klepnete na tlačítko Dokončit.

Dialog Hromadné uzavření položek výrobních zakázek

Obrázek 1: Dialog Hromadné uzavření položek výrobních zakázek.

 

  • Případně můžete zkontrolovat rekapitulaci stavu výroby poklepáním na identifikátor v poli Stav (obr. 1).
  • Otevře se okno Uzavírání položky výrobní zakázky (obr. 2) – dialog s rekapitulací stavu položky podobně jako při uzavírání výroby z detailu výrobní zakázky.
  • Prohlídku ukončíte tlačítkem Zavřít.

Dialog Uzavírání položky výrobní zakázky (kontrola stavu položky výrobní zakázky před uzavřením výroby)

Obrázek 2: Dialog Uzavírání položky výrobní zakázky (kontrola stavu položky výrobní zakázky před uzavřením výroby).

Oprávnění k doplňku

Nastavte oprávnění k doplňku pro profil a pro aktuální firmu v dialogu Možnosti Altus Vario: Doplňky: Výroba / Hromadné uzavírání výroby.

Jestliže necháte oprávnění nenastavené, rozumí se, že přístup je povolen v plném rozsahu. Odepření oprávnění používejte zcela výjimečně. Uvědomte si, že jakmile u objektu nastavíte jakékoli oprávnění, mají k němu přístup pouze uživatelé s nastaveným oprávněním. Věnujte pozornost článku nápovědy Nastavení oprávnění.

Pokud si s nastavením systému rolí oprávnění nevíte rady, kontaktujte nás, rádi vám poradíme.

Obrázky v dokumentu jsou ilustrační, neslouží jako závazný příklad nastavení.

 

Související dokumenty